TBMM'den büyük af geliyor; Tüm kamu borçları silinecek

TAKİP ET

TBMM'den borcu olana müjde geldi. O tarihten itibaren borçlar silinecek. Cumhurbaşkanı borç kapatma kredisi için onay verildi.

Türkiye’deki ekonomik kriz özellikle kredi ve kredi borcu olan vatandaşı buldu. Çünkü kredi ve kredi kartı faiz oranları çok arttı, vatandaşlar zaten ödeyemedikleri borçların içinden çıkamaz hale geldi. Borcu olanlara TBMM müjdesi az önce verildi. Vatandaşın yükünü rahatlatacak yeni bir sicil affı kanunu yoldu. Yeni düzenleme ile birlikte hem düşük faizli borç kapatma kredisi verilecek hem de sicil affı gelecek. Cumhurbaşkanı borç kapatma kredisi miktarı ve tarihi netleşti. Borcu olanlar borç kapatma kredisi Ya da borç transfer kredisi kullanarak tek bir çatı altında borçlarını toplama ve en uygun vade seçenekleri ile ödeme fırsatına sahip olacak. Borç kapatma kredisi ve sicil affı ile ilgili merak edilenler haberimizde…

 

YENİ TORBA YASA İLE SİCİL AFFI GELİYOR

 

Son 2 yıldır Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ne yazık ki birçok vatandaşın banka kredileri ve kredi kartı borçlarını ödeyememesine sebep oldu. Her geçen gün büyüyen ve derinleşen kriz nedeni ile vatandaşların sicili de olumsuz etkilendi. Birçok kişi bankaların Kara listesine girmiş durumda. Neyse ki TBMM’den güzel haber geldi. Yeni torba yasa ile milyonlarca vatandaşa sicil affı geliyor. Torba yasa maddeleri arasında Meclise sunulan düzenleme kabul edilirse bankaların Kara listesinde olan vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanacak ve aynı zamanda kara listeden çıkma şansı elde edecekler.

TBMM Torba yasası borç sicil