Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı, talepler karşılanmalı

TAKİP ET

Tutsak yakınlarının başlattığı eylemlerde, İmralı tecridinin kaldırılarak, tutsakların "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" taleplerinin karşılanması çağrısı yapıldı.

Wan’da da tutsak yakınları, AKP binası önünde açıklama yapmak istedi. Ancak Valiliğin 6 günlük “yasak” kararı gerekçe gösterilerek, burada açıklamanın yapılmasına izin verilmedi. Cumhuriyet Caddesi üzerinden Sanat Sokağı’na geçen tutsak yakınlarının eylemine sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Wan TUHAY-DER Yöneticisi Emin Şeker, “Tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Ülke şuan bir savaş halinde ve bu savaşın bitmesi için tecridin kaldırılması gerekiyor” dedi. 

 

 

 

‘TEK ÇÖZÜM SAYIN ÖCALAN’DIR’

 

Ardından konuşan DEM Milletvekili Mehmet Kamaç, “Yıllardır Sayın Öcalan üzerinde bir tecrit var. Bu tecrit her yere yayıldı. Şuan cezaevlerinde hasta tutsaklar var ve bu insanlar haklarına ulaşamıyorlar. Tecrit, sadece cezaevlerinde değil tüm toplum üzerinde etkili oluyor. Bu ülkedeki sorunların çözülmesi için tek adres Sayın Öcalan’dır. Bu sorunların çözülmesi için masanın kurulması gerekiyor. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

Açıklama “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla sona erdi.  (Mezopotamya ajansı)

Tecrit tutsak Wan Öcalan açıklama tutsak