Van'da Tecride son ver' eylemi...

TAKİP ET

Wan, Adana ve Mersin'de tutsak yakınları, "Tecride son ver" eylemleriyle PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılmasını istedi.

Wan'da da tutsak yakınları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêya Armûşê (İpekyolu) İlçe Örgütü binası önünde bir araya geldi. AKP ilçe binasına yürümek isteyen eylemcilere, valiliğin 4 günlük "eylem etkinlik yasağı" kararı öne sürülerek izin verilmedi. Yürüyüşe izin verilmeyince eylemde açıklama yapıldı. Açıklamada sık sık "Bê Serok jiyan nabe", "Kurdistan faşizme mezar olacak" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.

 

Eylemde açıklama yapan Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, "Sayın Öcalan 25 yıldır tecrit altındadır. Binlerce tutsak arkadaşımız ise bu tecridin kaldırılması için grevdeler. Kurdistan'da ağır bir tecrit var. AKP'ye çağrı yapıyoruz: Bu tecridi kaldırın ve Sayın Öcalan'ın aile ve avukatlarıyla görüşsün" çağrısı yaptı. 

 

DEM Parti İl Eşbaşkan Yardımcısı Yakup Almaç, Kobanê Davası'nda Kürt siyasetçilerine verilen cezaları kınayarak, "Mahkemenin almış olduğu karar onların bir kez daha IŞİD’in ve faşizmin yanında olduklarını göstermiştir" dedi.

Mezopotamya ajansı 

Tecrit