Van'ın seçilmiş belediye eş başkanları Zeydan ve Şedal sokakları temizledi

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Parti'li Abdullah Zeydan'a verilmesinden sonra kentte bayram havası yaşanırken, seçilmiş belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan sokaklarda temizlik yaptı.

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, itiraz üzerine, Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı için en çok oyu alan Abdullah Zeydan’ın “seçilme yeterliliği olmadığı” gerekçesiyle “seçilmemiş sayılmasına” ve sonraki en çok oy alan adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

 

DEM Parti’nin bu karara karşı itirazı dün YSK tarafından kabul edilmiş ve mazbatanın Zeydan’a verilmesi kararlaştırılmıştı. Karar sonrası kentte iki günlük devam eden olaylardan sonra yerini bayram havasına bırakmıştı. Dün gece yaşanan kutlamalardan sonra sabah saatlerinden itibaren ilk olarak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), DİSK Genel İş Van Şubesi emekçilerle birlikte sokaklarda temizlik yapmıştı.serhatnews

 

 

 

Şedal ve Zeydan’da temizlik çalışmalarına katıldı

 

 

Yurttaşlarında destek verdiği temizlik çalışmaları kent genelinde devam ederken, kentin seçilmiş belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal sokaklara çıkarak yurttaşlarla birlikte temizlik yaptılar.

 

 

Abdullah Zeydan Neslihan Şedal Van